שיפוץ דופלקס גג ברמת השרון – כמעט לפני סיום

כמה תמונות מפרויקט שטרם סיימתי,

עיצוב ושיפוץ דירת גג ברמת השרון.

בפרויקט התבקשתי ללוות את הלקוח משלב התוכניות, שכוללות:

תכנון נכון של הוספת חדר על הגג.

הגדלה של  חדר ההורים שעל הגג – לסוויטה ענקית. בנוסף שופצה המקלחת והוזזה על מנת שניתן יהיה להכנס אליה מ2 החדרים שעל הגג, במחשבה שהיא תתאפשר גם לאורחים שמבלים על הגג.

ליווי ופיקוח על השיפוץ, עיצוב פנים שכלל בחירת הריצופים, חיפויים, תכנון פונקציונאלי של המטבח וכו.

ועד שלב ההום סטיילינג שאליו טרם הגענו.

בנתיים אני מעלה תמונות של העקרונות והאתגרים שעמדו בפניי בפרויקט:

מדובר בדירה של גרוש בשנות ה 50 לחייו.

הקונספט נבנה סביב הצבעים שחור לבן שיצרו אוירה מודרנית ואלגנטית. ושילוב של עץ כדי לחמם את האוירה.

ובכן…

שיפוץ אמבטיית הילדים:

במקור: שרותי אורחים, אמבטיית ילדים, ומרפסת – כולם היו חללים נפרדים אחד מהשני.

בתכנון החדש הם חוברו יחד לחלל ענק. היות והחלל יצא ככ גדול – הקיר שגובל עם חדר הבת – זז – על מנת להגדיל את החדר של הבת.

הקונספט:

שחור לבן וארון אמבטיה ה’צף’  ‘רוחב’ (מחובר ישירות לקיר ללא רגליים) כמו במטבח – עשוי מפורניר עץ במבוק (אקולוגי!) ועליו 2 כיורים.

הארון חולק ל3, כאשר החלק הימני והשמאלי הם מגירות לבגדי שצריכים לעבוד כביסה. והחלק שבאמצע – לאחסון.

הרצפה + הקיר שעליו רוחב הארון – רוצפו וחופו באריחים שחורים 60 על 60 עם נצנצים.

ושאר הקירות בארחים מלבניים לבנים בגודל 60 על 30.

בתמונה למטה:

אמבטיה – לפני ואחרי:

בתמונה למטה:

המרפסת הוכנסה לשטח האמבטיה על מנת להגדילה.

בתמונה למטה:

ארון אמבטיה צף עם 2 כיורים

בתמונה למטה:

בעבר: שירותים בנפרד

היום: חלק מהשטח שולב בשטח אמבטיית הילדים וחלק מהם הוקצע לטובת מזווה ושטח אחסון כללי.

בתמונה למטה:

בעבר: היתה תקרה בוידהם.

היום: הבוידהם פורק והוקטן על מנת שהתקרה תהייה גבוהה יותר והוחלף להנמכת מזגן + תאורת ספוטים שקועה.

בנוסף, כל דלתות הפנים בבית הוחלפו. דלת המזווה גם היא זהה לשאר הדלתות על מנת לייצר מראה אחיד.

בתמונה למטה:

תמונות של המעקה החדש יעלו בקרוב…בנתיים ניתן לראות ששלושת המדרגות הראשונות הורחבו -יחופו בפרקט,

בתמונה למטה:

פרוק הבויהם ובמקומו הנמכת מזגן.

בתמונה למטה:

המטבח:

בערב: מטבח ישן והפרדה בין המטבח לסלון

היום: הקיר שבין המטבח לסלון ירד על מנת לייצר ‘אופן ספייס’ open space

המטבח הוחלף למטבח מודרני בחיפוי  פורניר במבוק – חומר אקולוגי, השיש לבן ומכשירי החשמל בנירוסטה למראה מודרני אבל עם זאת חם ומשפחתי.

קיר המטבח שממשיך לסלון נצבע לצבע מוקה, גם זה במטרה להכניס חמימות .

תוכנן אי, גם הוא חופה בשיש לבן, עם איזורי תצוגה לכלים יפים, ‘display’ בתוך האי ומקום לבקבוקי יין.

בתמונה למטה:

בתקרה שקועים ורק מעל האי גוף תאורה יורד, זהו הגוף תאורה היורד היחיד בכל החלל הפתוח, גם זה במטרה לייצר חלל ענק.

בתמונה למטה:

שיש לבן דק! ושימוש בו גם כחיפוי קיר, על מנת לייצר מראה נקי.

בתמונה למטה:

מדיח אנטגרלי.

היות והדירה נמצאת בבנין שנבנה בשנות ה80, התקרה כבר לא היתה ישרה וקבלה ‘גלים’. על מנת לחפר על המראה הלא אסטתי שנוצר,  חיפינו את כל תקרת חלל הסלון והמטבח שגודלם יחד כ 65 מטר מרובע!  בגבס של מנת לייצר ‘פלס’ ובתוך הגבס הטמענו תאורה שקועה.

האלומיניום הוחלף לדמוי בלגי לבן.

בתמונה למטה:

בעבר: תקרה עם גלים

היום: חיפוי גבס לכל התקרה +תאורה שקועה.

בתמונה למטה:

דלת חדשה, לבנה, גם היא במראה מודרני נקי.

בתמונה למטה:

קיר גבס בסלון, שאורכו 7 מטרים ובתוכו הושקעה טלביזיה ורמקולים. וגולת הכותרת בבית – הקמין:

זהו קמין מאוד ספציפי, יוקרתי, שלא כמו הקמינים העומדים, שבד”כ מתאימים לבית בעיצוב כפרי – בדירה הזו השתמשתי בקמין גז, בקוים ישרים ונקיים, עם זכוכית מגנת שמשקיעים בתוך קירות גבס.

בתמונה למטה:

הגדלת החלון כלפי מטה ושימוש באלומיניום דמוי בלגי לבן.

בתמונה למטה:

ריצוף מחדש של כל הבית, כולל הקומה העליונה, בגוון שמנת בגודל של 80 על 80! ושימוש ברובה בגוון דומה, על מנת לייצר מראה אחיד שלא רואים בו את השתי וערב שיכול להוצר עם לא מגוונים את הרובה.

רמקולים גם מאחורי הספה. סראונד.

בתמונה למטה:

החלל הסלון והמטבח יחד, כ 65 מטר!

בתמונה למטה:

חדר ילדים: צביעת קיר למוקה, גוון שחוזר בכל הבית.

ריצוף חדש שממשיך מהסלון, דרך ההול לתוך החדרים, בגודל 80 על 80 – גם בתוך החדרים! אותו הקו של הריצוף ממשיך בקו ישר. זא – לא עצרנו במשקוף והתחלנו לרצף מחדש, אלא המשכנו את הקו – עבודה יותר קשה אבל משתלם!

בתמונה למטה:

חדר הבת.

בתמונה למטה:

את הקיר צבענו למוקה, אבל הפעם, על מנת להכניס עיניין- במוקה כהה עם מעט אפור. גוון שלא מתאים לכל קיר לכן בחרתי בקיר יחסית קטן ולא דומיננטי.

בתמונה למטה:

אחד היתרונות של הדירה הזו, היא האפשרות שהיתה לבנות עוד כ40 מטר על הגג. מה שגרם לתכנן מחדש את כל שטח הגג. כי ברגע שדבר אחד זז – כמו דומינו, זה משפיע על קודמו והכל זז בהתאם. – פירוט בהמשך.

בתמונה למטה:

כחלק מהתכנון החדש של הגג, המטבחון הוזז והוחלף.

בתמונה למטה:

הארובה של הקמין, רמקולים בגג ושליכט צבעוני, גם הוא בגוון מוקה אבל שונה מזה של תוך הבית.

בתמונה למטה:

החדר על הגג מבחוץ.

בתמונה למטה:

גוף תאורת חוץ. ושליכט על התוספת שעל הגג שנבנה מעילית אלומיניום – ‘בניה קלה’. תרתי משמע: תוך יומיים התוספת כבר היתה מוכנה!

בתמונה למטה:

החדר הנוסף על הגג, מבפנים. וממנו ויטרינת ענק שממנה ניתן לצאת לגג, גם היא כמו בכל הבית – אלומיניום דמוי בלגי לבן.

כחלק מהתכנון המחודש של הגג, המקלחת שהיתה כבר על הגג – הועברה להיות בין 2 החדרים: בין חדר ההורים (שהיה כבר קיים, והוגדל) לחדר הנוסף שנבנה. כך שהיא תוכל לשמש את שני החדרים ואת האורחים שמבלים על הגג.

גם המקלחת הזו, כמו האמבטיה שבקומה התחתונה, המשיכה את המוטיב של השחור לבן.

הרצפה + קיר הארון אמבטיה – רוצפו חופו באריחים שחורים 60 על 60 עם נצנצים. ושאר הקירות בארחים מלבניים לבנים בגודל 60 על 30. הארון אמבטיה, כמו המטבח וכמו באמבטיה השניה – פורניר במבוק.

בתמונה למטה:

בעבר: מימין חלק מהגג הפתוח

היום  לאיזור הזה הוזזה המקלחת

בתמונה למטה:

בעבר: ארון הזזה ישן

היום: הארון פורק והועבר לנישה במקום המקלחת שהיתה. שאר השטח הוכנס לתוך החדר והגדיל אותו.

בתמונה למטה:

בעבר: היתה נישה לא נוח ששמשה לשטח אחסון

היום: הקיר שעליו היה המזגן פורק, במקומו ארון אחסון עם גישה נוחה

+

החדר הורחב החוצה ומשם גישה למקלחת חדשה.

* פגישה יעוץ/עיצוב וסידור מחדש – 600 שח*

* הום סטיילינג לכל הבית ב 1500 שח בלבד *

הילה ברונשטיין
עיצוב הבית, עיצוב פנים והום סטיילינג
052.3682068
www.hilladesign.com
www.hilladesign.com/blog
info@hilladesign.com

לייק בפייסבוק
http://goo.gl/XDNHn

2 תגובות

  1. יוני הגב

    שידת אמבטיה מעץ מלא נותנת מראה חדשני יותר מאשר פורמייקה

  2. יוני הגב

    שידת אמבטיה בעיצוב מדהים

השארת תגובה